Nabi s.a.w. bersabda : Sampaikanlah daripadaku walaupun satu ayat. (Sahihain)

Sabtu, 14 April 2012

YOU ARE THE ONE : SURAT TUNTUTAN KE 10 DARI WARIS MUTLAK YM TUANKU NAI LONG KASIM KEPADA MEMANDA MENTERI DATO’ SERI DR. RAIS YATIM

BUKU INI MEMBUKTIKAN CAMPURTANGAN BRITISH UNTUK MEMUSNAHKAN KESULTANAN KEDAH PASAI MA DAN BANDAR HILIR MELAKA MERUPAKAN PUSAT UNTUK MENYEMBUNYIKAN PEMBERONTAK AHMAD TAJUDDIN DARI BURUAN KESULTANAN KEDAH TUA


Asssalamualaikum semua, di artikel kali ini kita akan menghayati semula Surat Tuntutan ke 10 yang bertarikh 8hb. April 2012 telah di tulis oleh baginda YM Tuanku Nai Long Kasim. Pada hari rabu jam 3 petang , YM Tuanku Nai Long Kasim menelefon ana agar segera ke rumahnya. Ana pun berkejaran ke sana selepas solat Asar. Di rumah baginda, Pak Ngah memberi arahan menyiarkan secepat mungkin Surat Tuntutan pada hari Khamis tapi hanya dapat tunai pada hari ini atas kesibukan ana yang tak dapat di elakkan. Sedang ana santai sambil menikmati air teh dan kuih yang di hidangkan oleh Mak Ngah, YM Tuanku memaklumkan dan menceritakan kepada ana yang baginda di datangi oleh 2 orang lelaki bernama Amirol dan Syed Anuar. Baginda memaklumkan kepada ana apa yang di katakan mereka tentang diri ana, Syed Anuar telah mengaku sebagai cucu Raja Perlis Syed Hamzah dari titisan darah Merong maha Wangsa manakala Amirol pula mengaku dari keturunan Nai Fai tetapi selepas di minta mengemukakan data salasilah di dapati salasilahnya tidak bersambung dengan Nai Ta dan tidak mengenali pun siapa itu Tunku Mahmud Arau. Tapi sebelum Pak Ngah bercerita tentang mereka berdua ini, yang ana tahu dia ni dulu mengaku keturunan Syed datang dengan kapal laut dari Yaman ke Indonesia dan Malaysia padahal keturunan Syed yang sebenarnya 1200 tahun dahulu datangnya dari Yunan China, bukannya dari laut seperti lanun-lanun Imperialis dari Barat. Manakala Rol ini pula setahu ana pernah mengaku keturunan Tok Janggut, tapi menukar pula sejarahnya dengan mengata ia dari keturunan Nai Fai Merong Maha Wangsa.

BUKU INI SEBAGAI YG AHMAD TAJUDDIN ADALAH PRO BRITISH DAN MENDAPAT UPAH 10 RIBU RINGGIT DI PEMBUNUHAN DYMM SULTAN SYRIF SYAH MANAKALA RAJA LIGOR SEBENARNYA DARI PEMERINTAHAN KEDAH TUA


Selepas itu baginda Tuanku menasihati ana di masa depan kelak perlulah peka dan pandai memilih kawan serta berhati-hati dan jangan mudah mempercayai orang yang kita baru kenali tanpa usul periksa. Tak perlu membawa orang yang tidak jelas tujuan hidup mereka menziarahinya dan kata baginda, Rol ini keturunannya tidak jelas dan Syed Anuar ini cucu Syed Hamzah yang mana ? Bila baginda meminta Wafak atau kertas Salasilah daripada Rol dari Perlis macam biasa hampa, beliau tidak mempunyai pun wafak salasilah keluarganya. ‘Depa cuba nak pelaga aku dengan hang, dah tu nak pelaga jugak aku dengan Kerabat Diraja Perlis ‘ getus Pak Ngah lagi bercerita kepada ana tentang 2 orang lelaki ini. Dah banyak kali depa ni mai tanpa pengetahuan hang, antara laporan baginda lagi kepada ana. Nasihat baginda kepada ana memang ada benarnya kerana semasa ana ke over sea ada kawan ana bertanya tentang hubungan Rol dengan ana, ada perselisihan ke ? Ana kata tiada masalah ana dan dia. Katanya Rol pernah berbual-bual dengannya mengatakan kawan karibnya Ustaz Megat dan keluarganya bukanya ada apa-apa pun dan semua makam-makam yang di tunjukan Nai Mazlan dan Pak Ngah dia yang tunjukkan dan raja yang sebenarnya ialah dia. Tapi bila ana merisik dari kawan-kawan ana seperti Bob, Daus Besi dan lain-lain rupa-rupanya Rol ini ialah musuh dalam selimut yang bermanis muka dengan kami tapi mengutuk keluarga Merong di belakang. Iaitu bersikap Menikam Dari Belakang. Tapi ana tak ambil pusing hal itu sebab orang jenis ini ana dah jumpa ramai dah lagipun ana berharap melalui dakwah ila Allah, mereka ini akan berubah setelah mendapat hidayah. Lagipun sekarang ini orang beranak hari Jumaat seperti di Pakistan pun meletakkan anak mereka dengan nama Syed dan mengaku keturunan raja-raja pun ramai.
ISI BUKU INI MENUNJUKKAN RAJA LIGOR SEBENARNYA DARI PEMERINTAHAN KEDAH TUA


Perangai mereka ana dah tahu dari tahun lepas lagi, tapi bila sudah mula mengganggu orang lain terutamanya Pak Ngah ana perlu bertindak sekarang. Keperihatinan Pak Ngah sendiri bersuara ada sebab dan musababnya baru ana kena lebih ambil peduli atas kerisauan baginda itu. Bila ana memaklumkan perkara ini kepada kawan-kawan, mereka kehairanan sambil bertanya kenapa mereka berdua sahaja datang tanpa Megat. Kenapa 2 budak ini membelakangi Megat padahal Megat yang memperkenalkan mereka kepada YM Tuanku Nai Long Kasim. Rol pula hanya mengenali Syed setelah di perkenalkan oleh Megat. Kata kawan-kawan , Megat yang baik hati dan sentiasa memikirkan tentang kebaikan Umat pun di tipu begitu apatah kami yang serba serbi kurang dunia dan akhirat ini. Dan banyak perkara yang pelik yang tak terpikir oleh kita tapi di fikirkan oleh Syaitan ada pada mereka berdua. Orang jenis inilah jika hidup semasa zaman penyerangan musuh-musuh Allah merupakan kesukaan pada mereka serta dengan mudah menjadi alat dan perkakasan mereka untuk menghancurkan Islam. Seperti kisah pada zaman Seri Perdana Menteri Sultan Muhammad Jiwa bin al-Adilin ( 1710 – 1778 ) di bawah pemerintahan Khalifah Rahman DYMM Sultan Abu Bakar Syah ( 1758-1821 ) ini telah membuat mata wangnya sendiri dengan menulis Kedah (mangkuk padi) huruf hak dan bukannya Tak Marbutah. Semua ini dibawah kelolaan dan arahan dari Kapten Francis Light yang mencari kelemahan kerajaan Merong Maha Wangsa Kedah Tua. Sehingga mereka dapat mengesan yang bandar pentadbiran Kota Star pada masa itu dibawah jagaan adik ipar DYMM Sultan Kedah Sultan Abu Bakar Syarif Syah iaitu Paduka Seri Sultan Perdana Menteri Kedah Muhammad Jiwa.
Si lanun Light ini berjaya menghasut Paduka Seri Sultan atau Raja Daerah Kota Star ini dengan mengatur rancangan mengatakan bahawa beliau juga layak menjadi Maharaja Melayu di Nusantara. Light juga telah mengajar dan memberi nasihat sehingga Muhammad Jiwa ini sayang kepadanya dan terpesona serta termakan dengan janji-janji musuh Allah ini untuk menjadi as-Sultan kepada kerajaan Kedah Tua. Dari keturunannyalah munculnya anak gundik DAN BUKANNYA ANAK GAHARA Muhammad Jiwa iaitu Abdullah Mukaram kemudian Ahmad Tajuddin hingga membawa kepada Sultan Kedah Darul Aman yang pertama Raja Boneka British bernama Abdul Hamid yang memakai gelaran Sultan Abdul Hamid Halim Syah pada tahun 1881 sehingga mendapat tentangan yang hebat oleh anak-anak GAHARA Merong Maha Wangsa di bawah seliaan YM Nai Mud dengan Panglima Tersohornya yang bernama Panglima Nayan menentang kerabat Manjalara anak cucu cicit Raja kafir Thai Bangkok, Chulalongkorn ( 1868-1910 ) yang merupakan isteri kedua kepada Sultan Abdul Hamid ( 1864-1943 ). Selepas kemangkatan Sultan Badlishah ( 1894-1958 ) secara mengejut di tahun 1958 pemerintahan Kedah Darulaman Phra Ong di ganti oleh Abdul Halim dengan memakai gelaran Sultan Abdul Halim Muadzam Shah. Beliau yang hanya dari jurai melalui nenda baginda iaitu Bonda kepada Almarhum Sultan Badlishah sebenar perlu berusaha untuk meletak YM Tuanku Nai Lomg Kasim ke atas Takhta yang sepatutnya dari Ayah bukannya Bonda dari Titisan Darah Merong Maha Wangsa. Beliau mempunyai seorang anak iaitu Puteri Intan Shafinaz yang di lahirkan pada 22.07.1966 setelah 10 tahun mendirikan rumahtangga.

SESUNGGUHNYA AMALAM MURTAD TELAH DI TUNJUKKAN OLEH KEDUA-DUA PEMBEROTAK INI KEPADA KERAJAAN KEDAH TUA DGN MENJADI ALAT MUSUH-MUSUH ALLAH IAITU MEREKA INI PRO SUKHOTHAI DAN BRITISH EMPERORIsteri beliau yang pertama mangkat pada 26.08.2003 di Istana Kuala Cegar kerana mengidap kanser. Beliau yang sekarang bergelar Yg di-Pertuan Agong Malaysia selain mempunyai seorang anak perempuan tunggal iaitu Tunku Puteri Intan Shafinaz hasil daripada perkongsian hidup baginda dengan Almarhumah Tuanku Bahiyah juga mempunyai 2 orang anak angkat yang bernama Tunku Sarina dan Tunku Soraya. Tunku Sarina dan Tunku Soraya adalah pasangan kembar. Tetapi yang telah di angkat sebagai Anakanda beliau pada tahun 03.05.1960. Setelah enam tahun mengambil anakanda angkat baru Almarhumah Tuanku Bahiyah melahirkan anak sendiri yang bernama Puteri Intan Shafinaz pada tahun 22.07.1966. Kakak angkat Puteri Intan Shafinaz pula Tunku Sarina yang lahir pada 30.04.1960 telah mangkat dalam usia yang muda iaitu pada 31.08.1991 ketika berusia 39 tahun. Tunku Sarina dikatakan mangkat ketika di dalam tidur dan telah dimakamkan di Makam Diraja Kedah, Langgar. Perkahwinan Tuanku Abdul Halim dan Tuanku Haminah kekal sehingga sekarang tetapi tidak dikurniakan sebarang cahayamata. Ana berharap Tuanku Abdul Halim MEMBANTU DAN MEMBELA KELUARGA AHLUL BAIT MERONG MAHA WANGSA DENGAN MENUNAIKAN SURAT TUNTUTAN YM TUANKU HAJI NAI LONG KASIM dengan megembalikan harta yang diamanahkan kepada anta kepada pemiliknya yang berhak. JIKA ANTA INGINKAN ALLAH S.W.T. MENGEKALKAN ANTA DI KERUSI NOMBOR SATU SEMENANJUNG INI, SEBAGAI YANG DIPERTUAN AGONG MALAYSIA kerana di Khutbah Wida’ nabi s.a.w yang terakhir – Pesanan rasulullah s.a.w. mengingatkan untuk kita dan Umat :

SEMASA ANA SAMPAI DI RUMAH YM TUANKU NAI LONG KASIM, ANA DI MAKLUMKAN SETENGAH JAM TADI TELAH BERLAKU GEGARAN GEMPA DI RUMAH BAGINDA . ITU ADALAH TANDA PROTES KE ATAS LANTIKAN SULTAN ABDUL HALIM SEBAGAI AGONG MALAYSIA, UJAR PAK NGAH


( Antara isi penting yang dipetik dari khutbah terakhir Rasulullah s.a.w. disampaikan pada 9 Zulhijjah Tahun 10 Hijrah di Lembah Uranah, Gunung Arafah )

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani

Wahai manusia,

sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci, anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.

Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kamu lagi. Ingatlah bahawa sesungguhya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan di atas segala amalan kamu.

SUDAH TERANG LAGI BERSULUH, BUKU INI MEMBONGKARKAN ABDULLAH MUKARAM BUKANLAH ANAK GAHARA DAN PENGLIBATAN ANAK CUCUNYA DI DALAM PENGHANCURAN EMPAYAR MELAYU TUA KEDAH PASAI MADengan peluang yang telah di beri oleh Allah s.w.t. menjadi sebagai Yang Dipertuan Agong ke 14 kepada daerah Malaysia yang kecil ini, anta perlu menzahirkan kewujudan empayar Benua Siam Kedah Tua al-Jefri Merong Maha Wangsa yang telah di hilangkan dengan rapi oleh musuh-musuh Allah agar orang-orang Islam tidak tahu peranan yang dimainkan oleh keluarga rasul s.a.w ini dalam pembangunan tamadun sehingga ke akhir zaman. Satu empayar yang menaikkan maruah bangsa Melayu sebagai Penghulu Segala Bangsa. Walaupun ana kurang fasih berbahasa Siam Kedah seperti YM Tuanku Nai Long Kasim tetapi ayahanda anta Sultan Badlishah juga antara orang boleh berbahasa dengan baik seperti ayahanda ana Tuan Guru Haji Nai... Sekian dan dengan ini di persembahkan Surat Tuntutan dari Dato' Bendahara iaitu Yang Mulia Haji Tuanku Nai Long Kasim ibni Almarhum Nai Long Ahmad ibni Nai Long Mahmud, semoga kita tahu siapakah pemilik asal kawasan Nusantara, Benua Siam Kedah Pasai Ma, Indo-China, Lautan Hindi hingga ke pulau Sri Lanka dan pulau Madagaskar sehinggalah ke kepulauan Oceana iaitu Australia, New Zealand, Hawaii, Solomon, Fiji dan lain-lain serta Timur Jauh dan bukan Kedah Palsu di bawah Raja Kedah Darul Aman sekarang iaitu Sultan Abdul Halim pemerintah ke 3 bagi Kedah Baru iaitu Kedah Darulaman Pra Ong Hindu 1136. Sekarang mari kita baca dan hayati Surat Tuntutan Baginda YM Tuanku Nai Long Kasim yang ke 10, moga kebenaran kembali kepada Umat dan Kekhalifahan berada semula di tempatnya . Aaamin ya rabbal alamin,wasssalam.

ARTIFAK NAGARA, SEBUAH RUMAH MILIK MENTERI NGAH IBRAHIM LANTIKAN DYMM SUTAN KEDAH NAI LONG JAAFAR MUADZAM SHAH DI BINA DI DLM KUBU KOTA KAWASAN MATANG, PERAK


BUKU CEMPAKA SARI MERUPAKAN JAWAPAN MUDAH SIAPAKAH RAJA KINTA DAN LONG JAAFAR MAHARAJA MELAYU RAYA

BUKU INI SEBAGAI BUKTI SIAPAKAH SEBENARNYA LONG JAAFAR, ITULAH MAHARAJA MELAYU TERAKHIR KESULTANAN KEDAH PASAI MA

23 ulasan:

 1. salam.

  mahu lah berjaga-jaga jika ada orang yang MENGAKU waris dan pelbagai.

  zaman ini kedudukan TNLK amat penting walaupun tidak duduk disinggahsana tapi ramai juga yang mahu mengaku waris.

  apa pula sebabnya?

  tq

  BalasPadam
 2. Assalamualaikum Nai Megat, dia ni mungkin yg ganggu gugat blog anta rasanya.

  Ana juga terkena dalam fb awal lagi tak boleh buka. Ana tukar nama log ana kpa Kerabat Tunku Long Putera Shah.

  BalasPadam
 3. Setelah anta jelaskan ttg yg menyamar sebagai Fai tu Musuh Dlm Selimut maka dlm fb Waris Sharif nama Nai Fairus tak ujud. Dalam forum Jejak Waris Kedah pun sudah disingkirkan oleh pihak sebelah ana. Waris kita bertapak disana.

  BalasPadam
 4. Berkemungkinan Nai Megat ana tak berapa kenal sangat dgn budak ni.
  Bahasa dan cara dia Provo Nai Mazlan tu nampak nyata.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Budak Fairus juga antara penulis blog penentang utama Forum Jejak Sejarah Kedah dan sering mempertikaikan blog anta, wasalam.

   Padam
 5. waalaikumussalam herman dan nik ya,

  berkat doa antum semua alhamdulillah, semua dah sempurna dan selamat...wlpn ada luka2 sikit kat artikel2 ana sblm ini.

  tapi jika artikel akan dtg akn lebih mengancam da menarik lagi insyaalah sbb ana skrg ada pembantu dan DATO' KERANI yg baru, wssslm.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Insyaallah YM Megat, ana selalu doakan.

   Padam
  2. Berjumpa semula YM Tuanku Nai Megat, ada saudara kita nak ujudkan Pertubuhan Kerabat Waris Yg Dipertuan.

   Mereka dari Ku Nai Nazrin dan Ku Nai Asrul . Mohon Tuanku Megat berikan jawapan dan keputusan. Ini ada kaitan utk sokongan dan naikkan Tuanku Nai Long kasim menjadi Yang DiPertuan Kedah.

   Padam
  3. Bertemu kembali,

   ana nak tahu , anta diberitahu tak Pertubuhan Kerabat Tunku Long Putera Shah telah ditubuhkan.

   Sebab ana semalam dihubungi olehTunku Azizan Tunku Mansur pelawa ana masuk disitu

   Padam
 6. anta join la jika ianya menjadi manafaat utk agama dan nusa bangsa, kita tapi jika jadi buang masa, pecah belah dan mudharat lebih baik mengelak aja.wssslm.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sebab itu ana nak segerakan apa-apa yg berkaiatn supaya Persatuan ini boleh membantu kita nanti menaikkan juga manafaat utk agama dan nusa bangsa.

   Padam
 7. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada warga pembaca disini….
  Kata baginda Rasullullah S>A>W. kepada Abu Tzar R>A(.Berkatalah benar walaupun pahit}
  BISMILLAHHIRROHMANIRROHIM…APAKAH HUKUM JAHILIAH ITU YANG KAMU PILIH? HUKUM MANAKAH YANG LEBIH BAIK DARI HUKUM ALLAH?BAGI KAUM YANG YAKIN….SODAQOLLAHHULAZIM.
  Sudah lama tak bersua kini bertemu semula…
  Amirul dan Anuar….ini 1 lagi manusia yang boleh diketegorikan manusia yang menuba ikan di sungai…habis benih akuatik dan mengganggu alam reseptesi semulajadi….Yang seorang berketayap,yang seorang ngaku benih jamalulail…..ibarat mabuk ketum disiang hari….datang kerumah orang(Nai Suf) kata nak baiki computer rupanya nak cari maklumat….barua betui…AWAK AMIRUL dah sewa kedai orang pun tak bayar bertahun tahun,,,ada hutang kot…tetiba ngaku Nai Amirul…kamu ini lebai apa…LEPAS TU NAK JADI RAJA…RAJA SAPU…
  Mungkin orang lain awak boleh tipu tetapi tidak saya kerana saya dah kumpul banyak maklumat disana sini…AWAK Nampak berperawakan alim…tetapi sebenar api didalam sekam..saya dah perhati gerak geri sekalian semasa dirumah TUANKU NAI LONG KASSIM.CARA awak bersalam pun berbeza. .Orang macam ini semoga mati dipanah petir….Halilintar sebab kuat penipu…Ya Allah,engkau makbulkan doa kami ini kerana teraniaya dengan kekejaman pihak boneka BRITISH ini..Ya Allah engkau janji pada kami bahawa engkau tuhan yang Esa berkuasa….maka tunjukkan kekuasaan mu dan perkenankan doa kami…hanya petir dapat mengajar mereka walau dimana mereka berada,HAPUSKANLAH MEREKA,Amin ya Robbilalamin…
  2.BERKENNAN DENGAN SATU LAMAN WEB<BORANG KERABAT SHARIFF SYAH.ADAKAH BENDAALAH INI BETUL ATAU PALSU?SEBAB TUANKU NAI LONG KASSIM TIDAK ADA MEMAKLUMKAN KEPADA ANA?....BUKANKAH LAMBANGNYA ITU TIDAK MIRIP KEPADA YANG ASAL….MOHON PENJELASAN YA MEGAT..SALAM.

  BalasPadam
 8. Tuan Megat, pasai apa Tunku Abd Rahman mengisytiharkan kemerdekaan di Melaka dulu sebelum isytihar di Kuala Lumpur?

  BalasPadam
 9. waalaikumusssalam nik ya,nai long dan ibn hussain...

  ttg keahlian tu anta dah join ke nik ya dan siapa pengerusinya, ana tak tahu pun ttg hal berkenaan dan lagi apa nama persatuan itu,
  Pertubuhan Kerabat Tunku Long Putera Shah atau Pertubuhan Kerabat Waris Yg Dipertuan
  ?


  selamat bertandang nai long kke blog ana yg tidak seberapa ini ttg budak rol ni bukan saja sewa kedai orang pun tak bayar bertahun tahun malah rumah sewa pun macam tu jugak lari takbayar sewa. yg terbaru ana dapat tau dia dah ROLLING prof. di unimap 5 ribu ringgit tak bayar dan lari mai kedah dah tu org alor star 3 ribu pun dia hutang samapai la ta lari tak bayar pun...astaqfirullahal azim ini. budak rol jika d ikut allah s.w.t. boleh dah d jatuhi hukuman KEDAH LAW iaitu kerat tangan utk buang tabiat buruknya tu suka rolling dan larikan duit umat.


  Tunku Abd Rahman mengisytiharkan kemerdekaan di Melaka dulu sebelum isytihar di Kuala Lumpur sbb dia nak bagitau kononya melayu ni dah 600 tahun d jajah org putih padahal kalah d situ cuma 1641 dan bukannya 1511 d tangan portugisdan d sekitar melaka hilir bukannya semenanjung melaka.

  wssslm.

  BalasPadam
 10. jai othmanApr 21, 2012 03:16 PM
  Salam Tuam semua,
  Mohon saya diberi respond mengenai Silat Gayung dan Silat Cekak dikatakan bersaudara. Dari segi apa dikatakan bersaudara? Adakah pertalian mereka dicatat dalam blog ini - mohon ditunjukkan.
  Terima kasih dari Melbourne
  ps; Tuan Megat tak ada di Masjid Fawkner baru ni? Saya cuma jumpa Tuan Abu Bakar sahaja di Preston

  BalasPadam
 11. Tuan Megat,
  Sebenarnya kita sudah berjumpa dalam satu perjumpaan di rumah TNLK pada hari raya kedua kira-kira 3 tahun lalu, baru saya ingat. Waris Sultan Kelantan pun ada di sana.

  BalasPadam
 12. "zaman ini kedudukan TNLK amat penting walaupun tidak duduk disinggahsana tapi ramai juga yang mahu mengaku waris"

  Samada mereka mau tumpang toi nak glamour atau mereka dari pihak musuh nak buat kacau.

  BalasPadam
 13. waalaikum salam jai dan salmi...


  Ttg silat ni anta tanya husaini lahye kerna itu bidangnya dan masih aktif spt anta. lagipun ana dah lama tak ikut perkembangan silat tapi main silat boleh la. mengenai jemaah ke sana baru2 ini ana tak ada dgn depa di Masjid Fawkner tu. ana p tempat NAGARA lain...em em em.


  ttg ramai juga yang mahu mengaku waris ana rasa mungkin itu pengalaman anta, tapi bagi ana si rol tu mengaku keturunan merong tak pelik sbb mengikut maklumat yg ana dapat, dia ni berketurunan MAT DABAN iaitu kepala penyamun antara yg tersohor d perlis, banyak rumah telah d rompak olehnya tapi kecundang d tangan org kaya HJ. ADAM tauke kedai petrol pam dan sampai skrg anak2 nya merupakan saudagar2 kaya. dan ketika samun d buat d rumah hj ini dia d tangkap. semua org perlis kenal penyangak ini pada zmn itu...jadi takpeliklah jika MR. ROL TERBUS berperangai begitu dan tak peliklah kekadang jadi org dakwah, kemudian jadi org komputer dan kemudian jadi org pondok tariqat pula
  mengaku keturunan Tok Janggut, tapi menukar pula sejarahnya dengan mengata ia dari keturunan Nai Fai Merong Maha Wangsa rupa2nya keturunan TOK MAT DABAN PENYAMUN TERBUS utk glamour, samun dan pecahkan keturunan kita dari dalam.

  wssslm.

  BalasPadam
  Balasan
  1. UstazK telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " YOU ARE THE ONE : SURAT TUNTUTAN KE 10 DARI WARIS ... " anda:

   assalamualaikum. saya megambil kesempatan bertemu tuan untuk menyampaikan hasrta hati saya yamng ingin melihat anak-anak org Islam seluruh Malaysia yang belajar di sekolah2 agama dapat belajar bahasa Arab dengan kaedah yang terbaik. Kerana spnjg pengalaman saya lhuruj ke bbrpa negeri ana dapar rupa2nya pendidikan Islam/Bhasa Arab di negara ini amat mendukacitakan, terlalu ramai pelajar yg bersekolah Arab tidak mampu mnguasai kitab2 Arab dngan sepatutnya. harap tuan dpt fikirkan perkara ini juga

   Padam
 14. assalamualaikum. saya megambil kesempatan bertemu tuan untuk menyampaikan hasrta hati saya yamng ingin melihat anak-anak org Islam seluruh Malaysia yang belajar di sekolah2 agama dapat belajar bahasa Arab dengan kaedah yang terbaik. Kerana spnjg pengalaman saya lhuruj ke bbrpa negeri ana dapar rupa2nya pendidikan Islam/Bhasa Arab di negara ini amat mendukacitakan, terlalu ramai pelajar yg bersekolah Arab tidak mampu mnguasai kitab2 Arab dngan sepatutnya. harap tuan dpt fikirkan perkara ini juga.

  BalasPadam
 15. Salam Tuan Megat. Terlalu lama rasanya blog anta tidak ada update.. Mohonlah diberi sedikit ruang utk ana melepas rindu membaca perkongsian baru. Selamat meneruskan ibadah. Wassalam. Jai Othman

  BalasPadam
 16. saya ingin tahu lebih mndalam mengenai susur jalur keturunan sultan ismail raja siam dr susur ank pertama raja madzafar...harap kalian dapat menbantu saya....

  BalasPadam
 17. assalamualaikum...saya ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sultan ismail raja siam dr susur ank pertama raja madzafar...harap kalian dapat menbantu saya..

  BalasPadam