Nabi s.a.w. bersabda : Sampaikanlah daripadaku walaupun satu ayat. (Sahihain)

Jumaat, 25 Jun 2010

PANGLIMA KHALID AL-WALID R.HU. DAN TERATAI NABI S.A.W
--------------------------------

Setelah kita mengikuti pengkhianatan musuh-musuh Allah keatas khazanah orang-orang Melayu di Nusantara, penulisan tentang dongeng Kesultanan Melayu Melaka di Bandar Hilir dan penggelapan sejarah kewujudan empayar Kedah Tua sehinggalah kepada kematian Munsyi Abdullah di Jeddah, Arab Saudi yang pada masa itu dibawah kuasa empayar Usmaniyyah, sekarang mari kita ke negara sebelah utara Arab Saudi iaitu Jordan. Ia sebuah negara yang sekarang dibawah pemerintahan Ahlul-Bait iaitu dari keturunan yang sama dengan Kedah Tua iaitu dari Bani Hasyim. Rajanya sekarang bernama Abdullah yang mempunyai keberkatan darah nabi s.aw. dari kalangan Ahlul-Bait Arab dan bukannya Ahlul-Bait Ajam seperti di Nusantara. Yang mana Ahlul-Bait di sini keturunannya telah bercampur baur dengan perkahwinan campur dengan bukan Arab di kalangan orang-orang tempatan. Yang mana mereka telah memerintah kawasan Nusantara dengan penuh keadilan, kasih sayang dan saksama sebab itulah datangnya imperialis Barat berkejar-kejaran untuk menukarkan pemerintahan kepada mereka atau kepada sesiapa saja yang tidak ada hubungan lansung dengan darah Quraisy Ahlul-Bait dan itulah agenda orang-orang Barat yang utama datang ke Nusantara ini.

-----------------------

Peperangan Yarmouk berlaku di bumi Jordan. Jordan pula didalam bahasa Melayu Siam bermaksud Jor-Den. Iaitu Jor bermaksud "Duduk" dan Den bermaksud "Sempadan". Di dalam bahasa Thai pula ialah Chai-Den bermaksud juga Duduk Sempadan. Di dalam bahasa mudahnya Jordan bermaksud "Duduk di Sempadan Mekah". Ini bukan nama kebetulan tetapi nama pilihan kerana rapatnya kerabat Diraja Syarif-Syarif Mekah iaitu keluarga Syarif Hussein dengan raja-raja Kedah Tua Merong Maha Wangsa. Malah Syarif-syarif di Mekah ini ada pula ada menyediakan Kota-kota Istana khas untuk raja-raja dan anak-anak Watannya dari Nusantara untuk duduk menginap semasa berada di bumi Hijaz. Peristiwa raja Syarif Hussein duduk di sempadan Mekah kerana di asak oleh tentera raja Saud dengan bantuan kerajaan Britian di bawah seliaan dan arahan kerajaan British dibumi Arab iaitu telah mendapat perhatian dari baginda Sultan Kedah. Tetapi selepas mendapat laporan yang orang-orang Melayu selamat di sana dari pembunuhan beramai-ramai orang-orang Islam di bumi Hijaz itu oleh tentera-tentera Wahabi Saud dan Syarif Mekah telah berjaya menyelamatkan diri maka tumpuan umat hanyalah diberi oleh Sultan Kedah kepada kawasan Timur Jauh yang pada masa itu juga sibuk dengan amukan gila kuasa-kuasa Barat untuk menghancurkan kuasa pemerintahan orang-orang Islam Ahlul-Bait di sini.

----------------

KING 'SIR' FAHD BERSAMA KALUNGAN SALIB BERGEMBIRA DENGAN BOSSNYA KERANA DI BERI LAYANAN ISTIMEWA DI SEBABKAN MOYANG MEREKA KELUARGA BADWI SAUD DAN SYAITAN WAHABI BERJAYA MENGHALAU PEMERINTAHAN AHLUL-BAIT SYARIF MEKAH DARI BUMI HIJAZ


-------------------

Berbalik kepada peperangan Yarmouk tadi, sebelum peperangan ini, sahabat-sahabat nabi s.a.w. pernah mengalahkan tentera Rom semasa nabi s.a.w. masih hidup lagi di medan Muktah, Jordan. Dalam peperangan ini tentera Islam hanyalah berjumlah 3,000 orang melawan 400,ooo tentera Rom dan Arab Badwi Ghassan. Peperangan yang dahsyat ini berlaku pada tahun masihi 629 sehingga mengorbankan anak angkat nabi s.a.w. Zaid, sepupu nabi s.a.w. Jaafar dan kawan karib nabi s.a.w. Abdullah bin Rawahah r.hum ajmain. Kesemua mereka ialah panglima perang yang dipilih oleh nabi s.a.w. yang memberi arahan dari bandar Madinah Munawarah sepertilah kisah Jamal al-Jefri memberi arahan kepada anak-anaknya iaitu Syarifah Maryam dan Syarifah Mumtaz untuk membawa suami masing-masing ke Nusantara untuk penyebaran agama Islam di alam Melayu ini dari bandar kuno Xian, China. Peperangan ini berlaku 3 tahun sebelum kewafatan nabi s.a.w. di tahun 632m dengan kemenangan gemilang di bawah amirnya Panglima Khalid al-Walid r.hu. Peristiwa yang penuh ajaib ini dan menimbulkan kehairanan kepada pengkaji-pengkaji sejarah hari ini yang mana satu empayar kafir kuno berjumlah 400,000 orang lari tidak cukup tanah di kejar oleh 3000 ( 3 ribu ) tentera Islam di bawah pimpinan Khalid al-Walid r.hu itu, menyaksikan kaum-kaum Badwi dari Bani Salim, Asyjak, Ghafatan, Zibyan dan Fazaah yang sebelum ini kuat memusuhi nabi s.a.w. memeluk Islam.

---------------

ARCA LAMBANG KEMENANGAN ORANG-ORANG ISLAM KEATAS PENJAJAH EMPAYAR ROM DI UNIVERSITI YARMOUK, IRBID, UTARA JORDANDi peperangan Yarmouk pula berlaku pada tahun 636m setelah 4 tahun kewafatan nabi s.a.w. Di sekitar tapak peperangan inilah dibina tempat pengajian kami yang bernama Unversiti Yarmouk, Irbid, Jordan yang mana tentera Rom berjumlah 240.000 orang di kalahkan oleh tentera Islam yang hanya berjumlah 40,000 ( 40 ribu ) orang. Di medan peperangan inilah menyaksikan panglima besar Rom yang bernama George, juga salah seorang Panglima tersohor Rom memeluk Islam di tangan Panglima Khalid al-Walid r.hu. Peperangan ini adalah rentetan dari peperangan Muktah dibumi Jordan. Bumi Jordan ini sebenarnya telah lama dibawah pengaruh empayar Kristian Rom yang sekali sekala wilayah ini pernah duduk di bawah takluk empayar Majusi Parsi. Kemudian ditawan kembali oleh empayar Rom dan peristiwa ini berlaku semasa Rasul s.a.w sedang sibuk berdakwah di bumi Mekah bersama kawan karibnya dan juga merangkap bapa mertuanya iaitu Abu Bakar as-Sidik r.hu. Dari keturunan Abu Bakar as-Sidik r.hu ini pulalah akan muncul keturunan Bani Tamin yang mana merupakan pembantu kuat Imam Mahdi Muntazar untuk mengibarkan Panji-Panji Hitam di timur dengan izin Allah Jalla Jalalah.

--------------------

Sekarang ini bumi Jordan dibawah pemerintahan Bani Hasyim Ahlu-Bait. Oleh kerana dalam bahasa Melayu Siam perkataan Jordan bermaksud "Duduk Di Sempadan Mekah" maka Inggeris pun dengan agenda liciknya untuk tidak dirujuk perkataan Jordan kepada bahasa orang-orang Melayu Siam maka ia mengatakan nama Jordan ada hubungan kononnya dengan perkataan Yordania dan nama orang-orang Eropah atau Barat. Dan dalam penulisan dan seminar-seminar dunia sekarang ini pun merujuk kepada penulisan palsu kafir barat ini. Bila naik sahaja pemerintahan Ahlul Bait Bani Hasyim ini maka penipuan licik Inggeris ini semakin terserlah bila pemerintahan kerajaan Jordan ini yang di bawah Ahlul Bait Bani Hasyim mula menggunakan Bunga Teratai di bendera resmi mereka, bersamaan dengan lambang kerabat-kerabat mereka di Nusantara menggunakan lambang yang sama. Bendera resmi mereka jalur hitam putih merah di cipta maka tidak dilupakan juga oleh mereka dengan dimasukkan bunga teratai berbentuk bintang bucu 7 yang mana lambang teratai cukup sinonim dengan keluarga Syarif Syah dibumi Nusantara ini.
SUDAH TERANG LAGI BERSULUH, TERPAMPANG DENGAN JELAS DI BENDERA INI LAMBANG BUNGA TERATAI AHLUL-BAIT NABI S.A.W DALAM BENTUK BINTANG TUJUH BUCU

----------------

Di medan Yarmouk ini, semasa peperangan sedang berlansung, berlaku 3 peristiwa yang besar dalam sejarah Islam. Pertamanya wafatnya Abu Bakar as-Sidiq r.hu, kedua syahidnya Ikramah bin Abu Jahal r.hu yang ayahnya kuat memusuhi orang-orang Islam dan ketiga berlakunya peristiwa pemecatan Khalid al-Walid Saifullah sebagai Jendral atau panglima perang. Ceritanya begini, ditengah kesengitan api peperangan sedang meletus dengan hebatnya, maka datanglah khabar berita kewafatan Khalifah Islam di Madinah al-Munawwarah, Abu Bakar as-Sidiq r.hu. Maka tempatnya diganti oleh Saidina Umar al-Khatab r.hu. Maka baginda Khalifah Umar al-Khatab r.hu pula serta merta telah mengeluarkan arahan agar dihantar surat pemecatan Khalid al-Walid sebagai ketua panglima perang dan tempatnya di ganti oleh Panglima Abu Ubaidah al-Jarrah r.hu. Orang-orang di tempat kami mengatakan ini kerana Khalifah Umar r.hu takut orang-orang Islam akan syirik kepada Allah s.w.t. kerana pada masa itu tentera-tentera Islam yakin di setiap peperangan yang disertai Panglima Khalid al-Walid r.hu sebagai Amir atau Panglima, mereka pasti akan menang.

--------------------------------

Dan sebab kedua pemecatan Panglima Khalid al-Walid r.hu sebagai Amir atau Ketua Panglima kerana menurut cerita orang tempatan antaranya yang bernama Hj. Saiful, katanya ini kerana Panji-Panji Islam yang dibawa dan diguna pakai oleh Khalid al-Walid mempunyai gambar Lotus atau Bunga Teratai. Hal ini diketahui dan tidak disukai oleh Khalifah Umar al-Khattab r.hu takut-takut perkara ini diketahui oleh musuh-musuh Allah dan baginda Khalifah menganggap perkara ini amat perlu di rahsiakan. Ya memang lambang inilah yang akan digunakan oleh keluarga Rasul Muhammad s.a.w ribuan tahun lamanya dibumi Melayu dan bumi Arab dalam bentuk Bunga Teratai dan Bintang Bucu tujuh. lapan atau lebih. Tetapi takdir Allah s.w.t. pun tiba, seperti yang di sabdakan oleh nabi s.a.w. yang suatu hari nanti agama Islam akan jatuh, malap dan merosot. Maka berlakulah seperti yang dikehendaki oleh Allah Jalla Jalalah dan pasti akan berlaku, iaitu dengan kekalahan keluarga Merong Maha Wangsa, Ahlul-Bait Syarif Yang Di Pertuan ini semasa Musuh Bisik 1821 di Nusantara dan kekalahan Ribat Islam Alul-Bait di Barat iaitu Panglima-Panglima Turki Islam Usmaniyyah 1910, juga kekalahan teruk Ribat Islam Ahlul-Bait di Timur iaitu Panglima-Panglima China Islam Manchu 1911. Kemudian kekalahan mutlak pula pemerintah Syarif-Syarif Mekah di tanah Hijaz kepada tentera-tentera Saud dibawah seliaan pegawai Inggeris yang bernama Lawrence of Arabia di bumi Hijjaz ditahun 1924. Dan akhir sekali perebutan pemerintahan Tanah Suci Baitul Muqaddis dari keluarga Syarif di Amman, Jordan oleh musuh-musuh Allah pada Perang Enam Hari di tahun 1967.

-------------------DI RUNTUHAN KOTA TINGGALAN EMPAYAR ROM DI KOTA JERASH, JORDAN SEBELUM DIHALAU KELUAR OLEH TENTERA-TENTERA ISLAM PIMPINAN PANGLIMA KHALID AL-WALID R.HUSesungguhnya peranan penjajah British bukan sahaja memecah-belah kesatuan di kalangan umat Islam sahaja malah di kalangan umat Islam Elit iaitu keturunan nabi s.a.w Ahlul- Bait. Ini berlaku bila mereka berjaya menghalau keluarga Syarif Husein dari bumi Hijaz dengan bantuan keluarga hamba abdi atau hamba jariah Saud dari Najd kononnya Riyadh iaitu nama barunya bagi ibunegara mereka Boneka British Empayar iaitu Arab Saudi. Ini menyebabkan hubungan Syarif-Syarif di Mekah dan kerajaan Ahlul-Bait Kedah Tua Merong Maha Wangsa yang telah lama terjalin ribuan tahun lamanya khususnya jemaah-jemaah umrah dan haji dari alam Melayu yang raja-rajanya dari Ahlul-Bait terputus. Moga-moga bila wujudnya Persatuan Kerabat Diraja Merong Maha Wangsa yang akan diwujudkan tidak lama lagi atas daya usaha dari Yang Teramat Mulia Shah Alam Nai Long Kasim akan merapatkan semula ikatan kerabat-kerabat Ahlul-Bait yang berselerak di Nusantara ini dan khususnya pemerintah di bumi Jordan dari Ahlu-Bait Syarif-Syarif Mekah. Ucap selamat dan salam keatas junjugan nabi Muhammad s.a.w. serta keatas keluarga nabi Muhammad s.a.w. dan sahabat-sahabatnya r.hum dan orang-orang Islam di seluruh dunia, aaamin.

9 ulasan:

 1. insya ALLAH kita semua umat Islam akan bersatu kembali. Saya menanti2 update dari blog ini

  BalasPadam
 2. Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

  (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
  (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
  (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
  (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
  (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
  (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
  (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

  FAKEH KHALIFAH SAKA

  BalasPadam
 3. salam ust megat..

  apa mkna ribat,sy mkn masa utk faham setiap artikel ust..tp yg ni lg byk ms utk difahami sbb bahasa ust tggi sgt..
  wsslm

  BalasPadam
 4. assalamualaikum ust megat..

  apa mkna ribat?sy mkn msa utk memahami stiap artikel ust sbb bhsa ust tggi sgt..terutamanya artikel ini..sekian

  BalasPadam
 5. asslamualaikm semua

  kpd saudara amni jgn risau nan akn update artikel ttg saudi arabia pulak lps ni lps kita akn kembali smula ke nusantara.


  trima kasih saudara fakih kerna bagi tajuk-tajuk tu. mana yg nak pertikai dan nak hina ahlul bait eloklah baca hak no 4 kot wlpn ana tak baca lagi.tapi lebih baik kita semua highlight dulu yg d perlis tu , siap jadi penaung kitab salsilah ahlul bait malaysia kononnya, lepas geng terminate raja syed hamzah jamalullail dan british lantik geng baru siap ada PUTRA jamalullail, habis syed hamzah family yg ori d halau dari perlis.siap dgn cerita salsilah dongeng metos dan dongeng merapu ttg jamalulail pulak....astagfirullah hal azim, bawa ingat kat allah. allah melihat apa yg antum buat tu.


  kpd maulana, maksud ribat ialah batas sempadan sensitif negara org2 islam dgn org2 kafir yg memusuhi orf2 islam. disitulah panglima2 ahlul bait dari monggol turki dan panglima2 china manchu menjaga org2 islam terutamanya bos depa ahlul bait nusantara dari mara bahaya. wassalamu alai kum.

  BalasPadam
 6. paling menyedihkan kat makkah n madinah dah banyak tinggalan2 sejarah dimusnahkan atas nama menghapuskan khurafat, pemujaan dan untuk pembangunan. hingga ibadah haji pon dikomersialkan. takut nanti ibadah haji hilang roh nya. hanya ALLAH berkuasa menghalang tangan2 mereka.

  BalasPadam
 7. sebenarnya depa mendapat arahan dari london utk buat semua ni. ini berpunca dari anggapan mereka british itu kawan dan banyak memberi knowledge kpd mereka.jadi slps mereka dapat menguasai hijaz dia buang semua artifak lama dan melaksanakan agenda org putih iaitu menghapuskan kesan2 agama islam spt runtuhkan rumah nabi s.a.w, pi umrah visa d susahkan serta mahal, rumah2 mazhab d buang dll.

  BalasPadam
 8. ustaz megat, ni dapat dari dalam majalah solusi 10

  Terdapat beberapa hadis dan athar mengenai kemusnahan Kaabah pada akhir zaman,antaranya:

  -Daripada Abu Hurairah r.a bahawasanya Rasulullah s.a.w bersabda:"Kaabah akan dimusnahkan oleh Zul al-Suwaiqatain (lelaki berkaki kurus) dari Habsyah (kini Ethopia").Al-Bukhari no 1591

  -Daripada Ali r.a berkata:"Lakukanlah tawaf di rumah (Kaabah) ini sebanyak mungkin sebelum kamu di halang daripada melakukannya.Seolah-olah aku dapat melihatnya (seorang lelaki dari Habsyah) dengan kepala dan telinga yang kecil menghancurkannya (Kaabah) dengan cangkulnya."(Al-Fakihi,Akhbar Makkah 1/194 no.313 (sanadnya sahih),dan Fath al-Bari 3/538)

  -Oleh Ibnu Abbas r.a bahawasanya Nabi s.a.w bersabda:"seolah-olah aku dapat melihatnya,hitam dan berkaki tempang.Dia meruntuhkan batunya (Kaabah) satu persatu."(Al-Bukhari no.1595)

  adakah yang dikatakan lelaki habsyah tu yang berkulit gelap? atau obama? diA kulit gelap n dia ada kuasa sekarang... oh risaunya...

  BalasPadam
 9. trima puan amni kerna memberi info kpd umat ttg hadis mengenai rumah allah ini.

  obama sebenarnya hanyalah lelaki kulit hitam yg berdarah yahudi tapi bapanya muslim dari kenya. ibunya berkulit putih yg belajar di hawai.obama sblm itu membesar d kwsn nusantara dan pernah bersekolah d pondok atau pasentren skitar indonesia.bapa tirinya seorang melayu jawa. dan lebih tepat lagi beliau dari amerika peranakan kenya, tidak lebih dari itu.

  wallahu a.alam bissayawab.

  BalasPadam